Utrinki: Pozdrav pomladi

Rozana Prešern

Nabito polna dvorana se je zavila v tišino, polno pričakovanja, ko je predsednica Turističnega društva Šparžin, Rozana Prešern, napovedala prve goste večera.  Eden za drugim so na oder pristopicali najmlajši Kortežani iz našega vrtca in zaplesali. Mamice in očki, none in nonoti, strici in tete, vsi so se raznežili ob tej mladini. Mrgolelo je nadobudnih otrok, odzvanjal je njihov smeh. Njihove skrbne vzgojiteljice so švigale sem in tja in poskrbele, da je vse teklo kot po maslu.

Sledili so otroci s Podružnične šole v Kortah, ki so pod vodstvom Maje Burdych, zapeli nekaj veselih pesmic.

Ko smo pa prisluhnili otrokom s Kort, ki hodijo v glasbeno šolo in ki so z veliko vneme in zanesenosti zaigrali na svojih glasbilih, se je potrdilo to, kar Kortežani vemo: kultura je v Kortah zares doma. Zaigrali so nam: Timotej Korenika, Viktor Vlasov, Sara Benčič, Mark Jakomin in Aljoša Kitič (vsi so učenci prof. Mirjane Gvozdenac). Prisluhnili smo lahko tudi Komorni skupini Etnotok v sestavi Sara Benčič, Mark Jakomin, Eris Šker, Ana Krušec Birsa, Maj Felluga in Tadej Časar. Priredili so nam pravo poslastico s svojimi priredbami ljudske glasbe – v sodelovanju s svojimi učitelji, Dušanom Kitičem, Bojanom Kuretom in Mirjano Gvozdenac.

Korte06

korte08

Na koncu sta občinstvo razveselili še članici Kulturnega društva Alojz Kocjančič, Maja in Suzana Zadnik, s svojo hudomušno interpretacijo življenja na vasi.

Korte02

(Če se sprašujete, kaj so počeli najmanjši, naj vam povemo, da so se namestili na tla pod odrom in tam uživali do konca prireditve. Samo poglejte jih!) 🙂

Na koncu lahko rečemo samo še to: bilo je lepo, zares lepo. Drugo leto bo potrebno prireditev pač ponoviti.

Advertisements

One thought on “Utrinki: Pozdrav pomladi

Komentarji so zaprti.